Батькам дітей шкільного віку сіл Дорогинка та Кощіївка

  • 559

ПОВІДОМЛЕННЯ

 

        Відповідно до Конституції України, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», керуючись Постановою КМУ від 13.09.2017 року №684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» повідомляємо вам наступне.

        Ст.19 Закону України „Про охорону дитинства” визначено, що кожна дитина має право на освіту. Держава гарантує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти. Ст.53 Конституції України кожному гарантовано право на освіту і визначено, що повна загальна середня освіта є обов'язковою для кожної дитини.

        В зв’язку з тим, що у Дорогинській гімназії навчання дітей на рівні повної середньої освіти не здійснюється, а навчання дітей на рівні базової середньої  освіти призупинено на 2022-2023 навчальний рік, Ви маєте подати документи Вашої дитини для подальшого навчання до обраного Вами іншого закладу освіти задля забезпечення права Вашої дитини на освіту.

        Відповідно до рішення виконавчого комітету Томашівської сільської ради від 27.06.2022 року №15/7 території сіл Дорогинка і Кощіївка закріплені на рівні базової середньої освіти (5-9 класи) за Вільненською гімназією Томашівської сільської ради, на рівні повної середньої освіти (10-11 класи) – за опорним закладом Дідівщинським ліцеєм Томашівської сільської ради. Відповідно до цього рішення у разі очного навчання буде забезпечено підвезення дітей до закладу і у зворотному напрямку шкільним автобусом або іншим визначеним законом способом в залежності від кількості учасників освітнього процесу.

        Це рішення не позбавляє батьків гарантованого законом вільного вибору будь-якого іншого закладу, але у випадку обрання іншого закладу обов’язок підвезення учнів знімається з органу місцевого самоврядування.

        І хочемо ще раз запевнити, що заклади нашої громади, які з сьогоднішнього дня вже розпочали новий навчальний рік, раді долучити Ваших дітей до навчального процесу і зможуть забезпечити належну його якість!

 

Контакти директорів:

Вільненська гімназія  0683224072 (Галина Володимирівна)

Дідівщинський ліцей – 0996540891 (Надія Олександрівна)

 

Фото без опису