У Томашівській громаді провели моніторинг стану надання соціальних послуг населенню

  • 123

 Моніторингова група на чолі із заступником голови Київської ОВА Сергієм Білецьким за участю директора Департаменту соціального захисту населення  Ігоря Мещана та керівниці Служби у справах дітей та сім’ї Ірини Антошко побувала в закладах соціального захисту населення  Томашівської громади.
Мета виїзних заходів – вивчити спроможність громад у забезпеченні жителів якісними соціальними послугами, підвищити доступ до соціальної та комунальної інфраструктури громади, поліпшити охоплення послугами вразливих груп населення. Мова йде про літніх людей, осіб з інвалідністю, дітей, які потребують особливої уваги, сімей із дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.
У Томашівській громаді представники делегації відвідали Центр надання соціальних послуг, при якому функціонує стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання. Відділення створене для громадян літнього віку та осіб з інвалідністю, які страждають на хронічні захворювання та потребують постійного стороннього догляду. Також відвідано притулок для осіб, які постраждали від домашнього насилля, та місце компактного проживання для ВПО. Вивчали можливість нашої громади прийняти нові родини, що втратили своє житло через військову агресію. Незабаром новий соціальний готель, який відремонтовано нашими міжнародними партнерами, відкриє двері для своїх жителів!
Під час візиту учасники моніторингової групи обговорили роботу Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, охоплення соціальними послугами віддалених населених пунктів громади, наближення надання послуг до місця проживання людей, розширення спектру таких послуг у територіальній громаді.

Фото без опису