Міністерство охорони здоров'я України ПОВІДОМЛЯЄ!

  • 456

Міністерство охорони здоров'я України ПОВІДОМЛЯЄ!

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 16 червня: 

В Україні за минулу добу зафіксовано 666 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 52 у дітей та 63 у медичних працівників.

Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 172 особи. За добу одужали 275 осіб, померли 11 осіб. ?? За останню добу проведено 16 476 тестувань, з них 9 376 методом ПЛР, 7 097 методом ІФА. 

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (139), Рівненській (104) та Волинській (61) областях.  Значне зростання захворюваності на COVID-19 впродовж останнього тижня МОЗ пов'язує з нехтуванням людьми правил особистого захисту та соціальної дистанції. Також певні спалахи пов'язані з проведенням масових заходів, свят, концертів. МОЗ попереджає, що адаптивним карантином передбачені критерії, за якими можливе посилення карантину.  Київський лабораторний центр робить 400 тестувань на добу, його потужність складає до 1000 тестувань. Фінансування центру здійснюється коштом державного бюджету. Залучено до праці в центрі 6 лаборантів – з дуже напруженим графіком роботи за останні три місяці.  Стандартний термін обробки тестування складає 7 годин, але з огляду на велику кількість тестувань та обмежені ресурси лабораторій фактичний термін обробки в Україні – близько доби. В разі більшення кількості тестувань МОЗ розподіляє їх по регіонах, аби максимально швидко опрацювати. Також до роботи залучені лабораторії Держспоживслужби.  Нові положення про скасування обсервації після прибуття в Україну стосуються як авіа-, так і наземних кордонів. МОЗ надало список країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 розділено на “червону” та “зелену” зони. Іноземці, які прибувають в Україну з “зеленої” зони, не повинні проходити обсервацію, але для них є обов’язковим страховий поліс, що покриває лікування COVID-19.  Станом на сьогодні епідеміологічні критерії МОЗ дозволяють проведення ЗНО з 25 червня. ЗНО має здійснюватися згідно з рекомендаціями МОЗ щодо забезпечення дотримання карантинних правил: термоскринінг, масковий режим, обов'язкове розсаджування з дотримання соціальної дистанції тощо. Остаточне рішення щодо проведення ЗНО буде прийматись 19-20 червня.