З 8 по 24 січня (включно) на всій території України запроваджено ЛОКДАУН!

  • 562

8 січня в Україні настає локдаун, який насправді виглядає як максимально жорсткий карантин. Він триватиме 16 днів і передбачає немало обмежень. Своєю постановою від 09 грудня 2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» Кабмін затвердив введення локдауну, і продовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень помаранчевої зони до 28 лютого.

У січні по всій Україні буде заборонено:

? Прийом відвідувачів закладами громадського харчування (бари, ресторани, кафе), крім роботи з адресної доставки замовлень, замовлень навиніс і закладів харчування в аеропортах.

? Прийом відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім прийому відвідувачів у продовольчих магазинах.

? Прийом відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

? Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які працюють у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

? Прийом відвідувачів у закладах культури та проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки сторонніх осіб та використання персоналом засобів індивідуального захисту.

? Прийом відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім відвідування спортсменами національних збірних команд України та їх тренерами за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

? Проведення масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних) заходів (крім організації гірськолижного дозвілля, новорічних і різдвяних свят ялинки (без концертів та ярмарків), проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів.

? Робота закладів громадського харчування і місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

? Робота непродовольчих ринків.

? Відвідування закладів освіти її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти. Буде дозволеною така діяльність:

? Торгівля продовольчими товарами.

? Торгівля пальним, харчовими продуктами на торговельних площах, не менш як 60% яких призначено для торгівлі такими продуктами.

? Торгівля засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

? Надання фінансових послуг, діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності автозаправок, операторів поштового зв’язку.

? Робота аптек і ветеринарних аптек.

? Робота медичних закладів.

? Ремонт і техобслуговування транспорту.

? Робота АЗС без зон харчування.

? Робота перукарень та салонів краси за попереднім записом.

? Робота банків і банкоматів.

? Робота поштових відділень.

? Прийом клієнтів в салонах краси та перукарнях по запису.

? Робота хостелів і готелів (з обмеженням часу подачі сніданку).

? Спортивні заходи без глядачів.

? ? Робота транспорту:

? Транспорт в Україні з 8 по 25 січня зупиняти не будуть. Всі міські, міжміські та міжобласні перевезення будь-яким видом транспорту працюватимуть у звичайному режимі. Про це ще місяць тому заявляв міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Це буде зроблено для того, щоб люди могли добиратися на роботу у звичайному режимі. Відповідно, жодних перепусток для того, щоб скористатися транспортом, не буде.

 

Фото без опису