Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”

  • 413

 16 січня 2021 року набрала чинності  стаття 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, основною вимогою якої є використання української мови під час обслуговування споживачів. 

       Київська область має важливе значення в контексті реалізації державної мовної політики. Від того, як широко буде застосовуватися державна мова у столичній області, наскільки чітко будуть виконуватися норми діючого законодавства щодо використання державної мови, залежить мовна ситуація в інших регіонах України, а відповідно і консолідованість всього українського суспільства. 

      З цією метою просимо сприяти розміщенню та транслюванню на рекламних засобах та носіях, через доступні ЗМІ (місцеві радіостанції, телеканали, друковані видання, інтернет-ресурси) соціальної реклами про законне право на обслуговування державною мовою. 

       Рекомендуємо розглянути можливість використання актуального контенту з переліку матеріалів, за участі відомих українських акторів Ірми Вітовської та Юрія Дяка, актора і режисера Ахтема Сеітаблаєва, лідера гурту “Kozak System” Івана Леньо.

       Матеріали означеної тематики (аудіоролик, відеоролики, макети постерів) розміщені в розділі “ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПОШИРЕННЯ (соціальна реклама)” на головній сторінці сайту Уповноваженого із захисту державної мови - mova-ombudsman.gov.ua (https://mova-ombudsman.gov.ua/reklama-16-sichnya).

Фото без опису