ВСІМ ХТО ЗАЙМАЄТЬСЯ БДЖІЛЬНИЦТВОМ!!!

  • 908

Незабаром розпочнеться сезон активного застосування пестицидів та агрохімікатів на посівах сільськогосподарських культурах, в результаті чого виникає загроза отруєння бджіл.

З початком весняно – польових робіт розпочнеться сезон активного застосування пестицидів та агрохімікатів, якими фермери обробляють посіви сільськогосподарських культур та сади в період їх цвітіння, ці речовини можуть спричинити  отруєння бджіл та завдати великої шкоди пасіці.

З метою запобігання вищезазначених проблемних ситуацій, на виконання наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України №338 від 19.02.2021 року «Про деякі питання у сфері бджільництва» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0280-21#Text Томашівська сільська рада інформує.

Суб’єкти господарювання (юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи - підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства, що провадять діяльність у галузі бджільництва), а також фізичні особи, у яких наявні бджолині сім’ї, мають зареєструвати пасіки за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органі місцевого самоврядування та своєчасно інформувати сільські ради, сусідні господарства про місця перебування своїх пасік. З Порядком реєстрації пасіки можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0281-21#n36.

Реєстрація пасіки здійснюється після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за заявою про реєстрацію пасіки власника пасіки або уповноваженої ним особи в день звернення, форма заяви за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/88/f503911n40.doc. До заяви додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.

Зареєстровані пасіки в подальшому своєчасно попереджаються про обробку сільськогосподарських угідь агрохімікатами. З Інструкцією
з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0283-21#n4.

Всі хто займаються бджільництвом на території Томашівської сільської ради можуть зареєструвати свої пасіки за адресою: с. Томашівка, вул. 30-річчя Перемоги, 9 (адмінприміщення сільської ради).

Фото без опису