Проєкти з Громадського бюджету в Томашівській сільській територіальній громаді

  • 1477

Невдовзі розпочнеться етап голосування за подані Проєкти з Громадського бюджету (бюджет участі) в Томашівській сільській територіальній громаді (далі – Проєкти), який триватиме з 01 червня по 01 липня 2021 року.

 

Членами Експертної групи з Громадського бюджету з 12 поданих Проєктів, після етапу їх перевірки та аналізу, було обрано 8, які отримали позитивну оцінку та відповідають вимогам Положенню про громадський бюджет.

За обрані Проєкти кожен житель громади може проголосувати у своєму старостинському окрузі (староста – уповноважена особа з голосування), а також у приміщенні Томашівської сільської ради. Слід звернути увагу, що голосувати потрібно обов’язково за два проєкти, які мають бути з різних старостинських округів.

Проєкти, які обрані для голосування жителями нашої громади:

Назва Проєкту

Звідки надійшов

Опис Проєкту

  1.  

Альтернативний метод утилізації гілок та листя

Вільне

Утилізація відходів після обрізки та чистки дерев й опалого листя. Бенефіціари будуть усі бажаючі жителі округу, в яких буде потреба утилізувати відходи після обрізки дерев й очистки території від опалого листя.

  1.  

Центральний пляж «МЛИН» - комфортний відпочинок усім

Пришивальня

Організація доступного та якісного пляжного відпочинку у сільській місцевості потребує реалізації наступних задач: очистки прибережної та річкової зони; обладнання пляжної зони: завезення піску, побудова помосту для споглядання, стрибків у воду (рибалки тощо), лавочок, встановлення сміттєбаку. Комфортний відпочинок на природі біля водойми; пляж є іміджевим для усієї громади, має велику кількість відпочивальників влітку.

  1.  

Впорядкування зовнішнього вигляду мосту «Єднання»

через річку Ірпінь

Томашівка

Забезпечення безпечного проходу по мосту через річку Ірпінь між селами Томашівка та Ярошівка біля Ризоположенчеського чоловічого монастиря; зокрема комфортне пересування маломобільних груп населення; також модернізований міст стане туристично привабливим об’єктом інфраструктури, де можна буде здійснювати фото та відеозйомку.

  1.  

«Затишна школа» - відновлення огорожі шкільного подвір’я ОЗЗСО Дідівщинський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів-ЗДО»

Дідівщина

Унеможливлення проникнення сторонніх осіб на територію школи; убезпечення здоров’я дітей і вчителів під час занять на вулиці; покращення естетичного вигляду пришкільного подвір’я.

  1.  

Дитячий майданчик для дитячого садочку

Вільне

Забезпечення комфортних умов для розвитку молодого, підростаючого покоління з наявними гойдалками, каруселями. 

  1.  

Облаштування зони відпочинку, пляжу в селі Федорівка, біля річки Ірпінь

Федорівка

Покращення здоров’я та фізичного розвитку дітей, молоді та дорослого населення села; залучення більшої кількості жителів села до відпочинку на свіжому повітрі, організація зайнятості дітей в літній час; покращення інфраструктури села.

  1.  

Біля двору міцний тин  (нова огорожа біля школи)

Дорогинка

Покращення безпеки школярів, безпечне перебування школярів на території школи; обмеження доступу сторонніх осіб та свійських тварин; покращення естетичного вигляду пришкільного подвір’я.

  1.  

«Безпечна школа» - встановлення навісу (металоконструкція на опорах з покрівлею з профнастилу) над ґанком Томашівського НВК «ЗЗСО І-ІІ ступенів-ЗДО»

Томашівка

Створення захисного навісу (металоконструкції на опорах) над ґанком школи задля уникнення в осінньо-зимовий період утворення льодяної кірки та, як в результаті, можливого травмування дітей та вчителів.

Фото без опису