ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ В РАМКАХ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

  • 1534

Сьогодні, 23 листопада, в приміщенні Томашівської сільської ради за ініціативи уповноважених представників Всеукраїнської благодійної організації «КОНВІКТУС УКРАЇНА» Наталії Решетової та Лілії Гук  відбулось засідання круглого столу з питань запобігання та протидії домашньому та гендерному насильству.  У заходах взяли участь посадові особи органу місцевого самоврядування Томашівської сільської ради, працівники поліції  ювенальної превенції Фастівського районного управління поліції ГУНП в Київській області.

В обговоренні учасники круглого столу сфокусувалися насамперед на таких питаннях:

  • сучасний стан реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, насильству щодо дітей;
  • функціонування мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від насильства та перспективи її розширення;
  • заходи профілактики та протидії насильству;
  • проблеми та виклики, з якими можуть стикатися суб’єкти взаємодії у своїй роботі.

Так, у 2021 році наша громада отримала субвенцію для створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих.

Представники ВБО «КОНВІКТУС УКРАЇНА» презентували досвід створення притулків для постраждалих від домашнього насильства.

Окрім цього, учасники круглого столу окреслили бачення та потребу спеціалізованих послуг для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також обговорили проблемні питання, які виникають під час роботи в даному напрямку.

На завершення заходу представниками установ та організацій досягнуто домовленості  про співпрацю стосовно заходів запобігання та протидії домашньому насильству та дискримінації за ознакою статті.

 

Фото без опису