Відбувся Круглий стіл на тему: «Патронат над дитиною як нова форма офіційного працевлаштування»

  • 1057

Фастівська міськрайонна філія Київського обласного центру зайнятості та центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Фастова, Кожанської ОТГ та Томашівської ОТГ 29.12.2021 провели Круглий стіл на тему: «Патронат над дитиною як нова форма офіційного працевлаштування» . 

Учасники заходу обговорили можливість патронатного виховання дітей як альтернативи працевлаштування. Отримали інформацію про нову комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, яка залишилася без батьківського піклування, гарантувати їй сприятливе сімейне оточення, підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи.

Обговорено і критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування.

Нагадаємо, що патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні; пройшов курс спеціальної підготовки; відповідає іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць.

 

Фото без опису