Тривають проведення рейдів у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах

  • 683

Сьогодні службою у справах дітей разом із поліцейським офіцером громади було проведено рейд у с. Вільне Фастівського району в сім’ї, що опинилася у складних життєвих обставинах. Було складено Акт обстеження умов проживання та усно попереджено батьків з приводу ухиляння від виконання батьківських обов’язків.

Варто зазначити, що за невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки, або особи, які їх замінюють, можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної, кримінальної, сімейно-правової.

Також служба у справах дітей та сім’ї інформує, що  відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України (далі – СК України) мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:

1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;

2) ухиляються від виконання своїх обов’язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти;

3) жорстоко поводяться з дитиною;

4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;

5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;

6) засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини.


Фото без опису