З травня зміняться умови виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам

  • 832

Починаючи з травня 2022 р. допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

 

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

 

Відповідно виплати у розмірі 2000 та 3000 грн. за березень та квітень отримають усі ВПО, які отримали відповідний статус та подали заяву на допомогу, надавши відповідні документи, до кінця квітня (до 29.04.2022).

 

З 01 травня людина має право подати документи на отримання довідки ВПО, але виплати будуть нараховуватись тільки тим, хто прибув з територіальних громад, які були в окупації або де ведуться бойові дії. 

Посилання для ознайомлення з переліком територіальних громад

 

Фото без опису