Сімейний патронат

  • 417

В Україні впроваджена форма сімейного виховання якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

     Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками. 

     Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше, ніж до шести місяців. 

     Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дитини й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації дитини у своєму домі. 

 

 

     Шановні жителі Томашівської  територіальної громади! Якщо Вас зацікавила дана інформація і Ви маєте намір стати патронатними вихователями, консультацію можна отримати за адресою: с. Томашівка, вул. 30-річчя Перемоги, буд.9 та за телефоном (04565) 45-6-10, з 09:00 до 17:00, Олена Романівна.

 


Фото без опису