КОМПЕНСАЦІЯ за безкоштовне розміщення ВПО ЗБІЛЬШИТЬСЯ У ДВІЧІ

  • 513

Як ви знаєте, Урядом України було прийнято програму «Прихисток», завдяки якій українці мають можливість отримувати грошову компенсацію за безкоштовне тимчасове розміщення переселенців з тимчасово окупованих територій чи з зони бойових дій. Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб було затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №333.

Цей Порядок визначає механізм компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться воєнні (бойові) дії, або які перебувають/перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а саме Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької та Київської областей, м. Києва, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі – людино-день), з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО відповідним органом або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (далі – Портал Дія).

 Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у житловому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні. Загальна сума компенсації на місяць на одну людину становить 443 грн.10 коп. (14,77 х 1 (кількість ВПО) х 30 (кількість днів у місяці) = 443 грн.10 коп.

!!!ПРОТЕ, 6 ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ УРЯДОМ БУЛО АНОНСОВАНО ЗБІЛЬШЕННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА БЕЗКОШТОВНЕ РОЗМІЩЕННЯ ВПО У ДВІЧІ. 

Передбачається, що з 01 жовтня 2022 року загальна сума компенсації на місяць на одну людину буде становити 29 грн.54 коп. Тобто, громадянам України, котрі протягнули руку допомоги ВПО БУДЕ ВИПЛАЧУВАТИСЬ КОМПЕНСАЦІЯ У РОЗМІРІ 886 грн. 20 коп. НА МІСЯЦЬ.

Нагадуємо, що документи щодо компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб приймаються уповноваженими працівниками Томашівської сільської ради до 5 числа місяця