Обов’язкові медичні огляди дітей під опікою та піклуванням

  • 250

Служба у справах дітей та сім'ї Томашівської сільської ради нагадує, що відповідно до ч. 2 ст.34 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб з числа дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування №230-V від 05.10.2005 року передбачено, що обов’язкові медичні огляди всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають здійснюватися двічі на рік.

Відповідно до п. 47 постанови КМУ №866 від 24.09.2008 року з 2019 року опікуни та піклувальники щороку з моменту призначення зобов’язані подавати службі у справах дітей за місцем свого проживання (перебування) висновок про стан здоров’я опікуна, піклувальника, складений за формою згідно з додатком 5.

В черговий раз нагадуємо опікунам та піклувальникам, котрі проживають  на території Томашівської громади, про необхідність своєчасного проходження щорічного медичного огляду ними особисто та проходження 2 рази на рік медичного огляду дітьми, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, з обов’язковим наданням висновків про стан здоров’я опікуна (піклувальника) та підопічних дітей службі у справах дітей та сім’ї Томашівської сільської ради за адресою: вул. 30-річчя Перемоги, 9,  с. Томашівка.

Ви має можливість отримати в службі у справах дітей або в старостинських округах за місцем свого проживання бланки медичних оглядів.

Повторне або систематичне  не виконання опікуном (піклувальником) своїх обов’язків, може мати негативні наслідки в тому числі такі як постановка родини на облік сімей, які потрапили в складні життєві обставини та вирішення питання органом опіки та піклування або в судовому порядку про звільнення опікуна та піклувальника від обов’язків та вилучення дитини з родини.

Просимо відповідно віднестись до даної інформації та не допускати порушення прав підопічних дітей та свої обов’язки.

 

Фото без опису