За забруднення проїжджої частини – штраф!

  • 2085

Томашівська сільська рада нагадує користувачам доріг про адміністративну відповідальність за забруднення автомобільного покриття. На території громади почастішали випадки порушення правил благоустрою. На даний час стоїть волога погода, власники великогабаритної техніки та сільгоспвиробники, які завершують збиральну кампанію на полях, за колесами з полів на проїжджу частину наносять чимало бруду, цим самим збільшуючи ризики спричинення аварійних ситуацій.

Відповідно до Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони: 

  • власники та користувачі земельних ділянок,  що межують зі смугою відчуження автомобільних (позаміських) доріг або місцевих вулиць і доріг, які зобов'язані утримувати в належному стані виїзди з цих ділянок, запобігати винесенню на дорожні об'єкти землі,  каміння та інших  матеріалів, сміття;

  • власники   транспортних   засобів  зобов'язані  виключати
     можливість винесення на дорожні об'єкти землі,  каміння,  а  також
     засмічення проїзної частини внаслідок переповнення кузова сипучими
     матеріалами,  пошкодження тари,  розвіювання  безтарних  вантажів,
     руху із незакріпленим вантажем, забруднення або запилення повітря.

Згідно ч.1 ст. 139 КУпАП, за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів, технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху, в тому числі забруднення дорожнього покриття, або невжиття необхідних заходів щодо їх усунення та попередження інших учасників руху про небезпеку, що виникла, передбачена відповідальність - накладення штрафу на громадян у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин і накладення штрафу на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, громадян - суб'єктів господарської діяльності - в розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин.

Просимо мешканців громади, будучи свідками вищезгаданих правопорушень робити фото та відео фіксацію доказів та негайно надавати інформацію Офіцеру громади для складання відповідних протоколів з метою притягнення винних до встановленої законодавством відповідальності.

Закликаємо користувачів доріг бути свідомими, взаємокультурними, бережливо ставитись до своєї безпеки та безпеки інших учасників руху!!!

Фото без опису