ДТЕК Київські регіональні електромережі спростив графік стабілізаційних відключень

  • 291

Для мешканців Київщини ДТЕК Київські регіональні електромережі покращив графіки стабілізаційних відключень електроенергії – для зручності клієнтів ми додали пошук за населеним пунктом на сайті. Нагадаємо, через значні пошкодження енергосистеми в області тривають стабілізаційні відключення світла. НЕК Укренерго вимушений їх проводити, щоб уникнути масштабних аварій на енергообладнанні.

 

Графіки стабілізаційних відключень в Київській області діють за наступними принципами:

-            Опубліковані графіки – це графіки ймовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо у НЕК Укренерго буде необхідність збалансувати енергосистему.

-           У графіках вказані всього 3 ймовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Компанія докладає всіх зусиль, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин з похибкою 30 хвилин для перепідключення між групами.

-            Не обов’язково, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків, указаних у графіку. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі відбуватися не будуть. Якщо потрібно буде зменшити навантаження на енергосистему – вони відбуватимуться протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення по всім трьом проміжкам часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках.

-            Графіки складені на основі тих об’ємів споживання електроенергії, які необхідні НЕК Укренерго, щоб збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіка розраховані на скорочення споживання певної потужності. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на певну потужність, то відключення стають екстреними. В такому випадку графік не діє. Про застосування екстрених відключень компанія попереджає на сайті та в соцмережах.

-            Графіки не застосовуються до об’єктів критичної інфраструктури й будинків, які підключені до тих же електроліній, що і ці об’єкти. Якщо ви не знайшли свого населеного пункту в графіку відключення – повідомте нам через форму зворотного зв’язку в розділі «Відсутня електроенергія» на сайті компанії. Ми перевіримо інформацію та за необхідності додамо її до графіка.

-            Якщо світло у вас не з’явилось після 4 годин з моменту відключення – можливо у вас трапилась аварія. На жаль, через застосування стабілізаційних відключень, їх кількість зростає. Ми просимо повідомляти про такі випадки через чат-бот ДТЕК Київські регіональні електромережі у Viber та Telegram та в особистих повідомленнях сторінки Facebook. Наші фахівці зроблять усе можливе, щоб максимально швидко усунути аварію та повернути світло.

Звертаємося до клієнтів із проханням поставитися з розумінням до необхідності проведення стабілізаційних відключень. Вони необхідні для того, щоб забезпечити роботу енергосистеми України, яка зазнала і продовжує зазнавати атак, які не бачила жодна країна світу.

Актуальний графік можна знайти на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі. Інструкція користування розміщена безпосередньо на графіку.

 

Вдячні вам за розуміння та терпіння! Віримо в перемогу!