Дотримуйтесь правильного та безпечного вмикання та користування електроприладами в момент подачі напруги

  • 178

У Київській області тривають екстрені вимкнення електроенергії. Складна ситуація спричинена ударами країни-терориста по енергосистемі країни.

 

Енергетики продовжують відновлювати мережі, щоб повернутися до стабілізаційних вимкнень із графіками. Водночас, дуже важливо пам’ятати про правила використання електрики після її відновлення.

 

Після проведення відновлювальних робіт має вводитись графік планових відключень.  Але, внаслідок тривалої відсутності електроенергії, в момент появи напруги в мережі, споживачі починають максимально її використовувати, що призводить до надмірного навантаження на мережу та НОВИХ аварій (горять трансформаторні станції, відпадають цілі лінії електропередачі).

 

 

Для того, щоб знизити можливість таких аварій необхідно після вимкнення світла відключати всі електроприлади. Після подачі напруги в мережі включати прилади поступово та почергово, в залежності від потреби. Одночасне включення всіх електроприладів призводить до перевантаження, а внаслідок до нових аварій на лініях.

 

Враховуючи зазначене, при появі світла не вмикати все і одразу. Адже може призвести до нових аварій, і відповідно — нових екстрених відключень.

Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.

 

У наших із вами силах запобігти повторних аварійних відключень. Правила прості – максимально економити електроенергію та не вмикати все одночасно.