ФАО запрошує малих фермерів зареєструватися для отримання насіннєвого матеріалу

  • 259

Прийом заявок відбувається до 10 березня через Державний аграрний реєстр.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголошує про початок збору заявок на отримання насіння ярих культур (пшениця, ячмінь, горох) для підтримки малих фермерів у прифронтових областях у межах програми реагування Організації для України у 2023 році. Подати заявку на отримання підтримки у межах програми необхідно через Державний аграрний реєстр (ДАР).

Кожен бенефіціар отримає 2 000 кілограмів насіння ярих культур, що дозволить засіяти 10 гектарів землі. Залежно від регіону, фермери можуть вибрати одну з трьох ярих культур: пшеницю, ячмінь або горох.

Загалом 3 000 малих фермерських господарств отримають підтримку в таких областях: Сумська, Чернігівська, Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська та Одеська області.

Програма орієнтована на юридичних осіб (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) та фізичних осіб-підприємців, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 гектарів.

У програмі можуть брати участь лише ті заявники, які зареєстровані та ведуть свою діяльність у вищезазначених, постраждалих від війни областях.

Кінцевий термін подання заявки – 10 березня 2023 року.

Корисні матеріали:

 Контактна інформація:

  • Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua
  • Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО):

+38 099 090 7582; +38 068 318 0943; UA-Feedback@fao.org

 

USAID надасть насіння соняшника та мінеральні добрива українським агровиробникам для підтримки продовольчої безпеки

З 1 березня невеликі агровиробники зможуть отримати добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшника завдяки проектові, що впроваджується Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України. Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня 2023. Проект здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Проект спрямований на підтримку мікро-, малих та середніх підприємств в Україні (ММСП), які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур. Щоб скористатися можливістю, агровиробникові необхідно подати заявку в ДАР у розділі «Доступні програми» - «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника».

Проект забезпечить 6 тис тон мінеральних добрив для підживлення озимих культур і основного та припосівного внесення на ярі культури, а також насіння соняшнику для класичної технології вирощування на площі 28 тис га. Можливістю зможуть скористатися щонайменше 6 800 ММСП.

Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:

  • Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.
  • Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.
  • Зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua. Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.
  • Відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

У заявці агровиробники можуть обрати один з трьох видів допомоги:

- АБО 1 тону мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%).

- АБО 1 тону мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%).

- АБО до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування з розрахунку використання 1 посівної одиниці для 2 га).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

_________

Довідково:

Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували Ініціативу на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією брутальної війни. AGRI-Україна зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності: 1) закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, які їх потребують 2) удосконалення і збільшення можливостей експортної логістики та інфраструктури 3) розширення доступу аграріїв до фінансування, щоб забезпечити максимальні врожаї 4) надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) - це 7-річний проект, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл». Метою Програми USAID АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад України шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. Більше про USAID АГРО: https://www.facebook.com/usaid.agro/

Корисні матеріали:

Інструкція з реєстрації у ДАР

Інструкція щодо входу в кабінет та редагування інформації у ДАР

Контактна інформація:

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО): agro.office@chemonics.com

 

Фото без опису