УВАГА! Розпочинається Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»

  • 170

ПОЛОЖЕННЯ

Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича«Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»

 

1.Загальні положення

1.1.Всеукраїнський літературний конкурс «Тільки тим дана перемога,хто у болі сміятись зміг!»(далі - Конкрус) заснований Жіночим товариством імені Ольги Басараб та Олени Теліги, Організацією українських націоналістів за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України.Конкурс щорічний і проводиться вп’яте.

1.2.Основними завданнями Конкурсу є утвердження в  свідомості  та почуттях громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до України, її історії та Незалежності.

1.3.Метою Конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формуваннята поширеннядуховних цінностей і пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань нашого народу ХХ – ХХІ століть, в тому числі героїв московсько-української війни, розв’язаної росією у 2014 році.

 

1.4. Інформація про хід і результати Конкурсу розміщується у засобах масової інформації, на сайтах Держкомтелерадіо (http://comin.gov.ua), Культурна референтура ОУН (https://kroun.info ), ОУН (http://kmoun.info), на сторінках соціальноїмережі Facebook: Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги (https://uk-ua.facebook.com/basarab.teliha), Організація Українських Націоналістів (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064672212339).

 

1.5. Журі у своїйдіяльностікерується Конституцією, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятимивідповідно до Конституції і законівУкраїни, актами КабінетуМіністрівУкраїни, іншими нормативно-правовими актами, а такожцимПоложенням.Під час проведення Конкурсу обробкаперсональнихданихучасниківздійснюється з урахуваннямвимог Закону  України «Про захистперсональнихданих» № 2297-VІ від 1 червня 2010 року.

 

2. Інформація про Конкурс

2.1.До участі у Конкурсі запрошуються особи, яким виповнилося 15 років.Конкурс проводиться на безоплатній основі.

 

2.2.Конкурс поводиться у номінації: 

 

Художні твори  про події та учасників національно-визвольного руху в Україні ХХ - ХХІ століть та  волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у московсько-українській війні, розв’язаній росією у 2014 році.

 

2.3.На Конкурс висуваються нові оригінальні твори написані українською мовою, які раніше не оприлюднювалися. Обсяг роботи: до 50 сторінок у форматі Word (міжрядковий інтервал 1,5, шрифт Times New Roman, кегль 14).

 

2.4. Прийом конкурсних робіт триває з 1 березня до1липня.

Конкурсні роботи надсилаються за адресою: bibliovv@ukr.net«Конкурс, оргкомітет».

 

2.5. До конкурсноїроботидодаєтьсяокремий файл  з інформацією про автора за такою формою:

  • назва конкурсної роботи;

  • ПІБ та фото автора у форматі PDF;

  • вік автора, навчальний заклад або місце роботи, фах;

  • електронна пошта і номер мобільного телефону конкурсанта;

  • поштова адреса для пересилки відзнак Конкурсу, якщо конкурсант посів призове місце.

 

 

3. Порядок визначенняпереможців Конкурсу

 

3.1. Починаючи з 1 вереснядо 13 грудня,журі Конкурсу розглядаєконкурсніроботи та шляхом прямоговідкритогоголосуваннявизначаєкращі з них. Номінація  має 1-е, 2-е, 3-є місця

Журі Конкурсу такожможевстановити до трьохзаохочувальнихвідзнак для конкурсантів, які не стали переможцями, але їхніконкурсніроботи  привернули увагу і здобулисхвальнуоцінкужурі .

 

3.2.Результатиголосуванняоприлюднюютьсяпісляпідведенняпідсумків.

 

3.3. Критерії за якими оцінюватимуться твори:

- оригінальність художнього задуму;

- яскравість і самобутність твору, глибина осмислення теми патріотизму та національно-культурного відродження України;

- зображення боротьби українського народу за свою незалежність в тому числі під час московсько-української війни.

- досконале володіння українською мовою.

 

3.4. Твори, що подаються на Конкурс не рецензуються. Оргкомітет і члени журі не пояснюють учасникам, які не потрапили в шорт-лист, чим саме зумовлене таке рішення.

 

 4. Нагороди Конкурсу

 

4.1. Переможці Конкурсу отримуютьзвання лауреата та нагороджуютьсяспеціальним дипломом.

 

4.2. Кращіконкурсніроботиувійдуть до збірника Конкурсу-2023.

 

СКЛАД ЖУРІ

 

Фото без опису