У КОВА МІЖНАРОДНИМ ПАРТНЕРАМ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ЦЕНТР КООРДИНАЦІЇ МІЖНАРОДНОЇ ДОПОМОГИ І ВІДНОВЛЕННЯ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  • 151

3 березня в Київській обласній військовій адміністрації відбулася презентація Центру координації міжнародної допомоги і відновлення Київської області. Київську ОВА представляли заступники голови адміністрації Микола Бойко та Віталій Власюк.  

На заході були присутні представники міжнародних компаній, що допомагають постраждалому через війну регіону. Зокрема це УВКБ ООН, USAID, Товариство Червоного Хреста України, UNICEF, Міжнародна організація міграції (ООН), SAVE THE CHILDREN, ПРООН, Карітас, UNOPS, GreenPeace та Міямото. Онлайн до зустрічі долучилися керівники районних військових адміністрацій та територіальних громад області.

Центр стане регіональною платформою для партнерів для консолідації спільних зусиль із відновлення та реновації Київщини. Він допоможе налаштувати та координувати процеси, щоб охопити якомога більше об’єктів та домогосподарств.

«Вдячний усім партнерам, хто вже долучився до відбудови Київщини. Третину від зробленого відновлено саме за вашої участі. Ми цінуємо ту допомогу, яку ви надаєте нашим громадам і, перш за все, людям. Уже добре видно ці результати. Жителі області повертаються додому, отримують медичні послуги у відновлених закладах охорони здоров’я, ведуть дітей у безпечні дитячі садки та школи. Маємо масштабувати проєкти з відбудови, аби якомога більше людей змогли повернутися до звичного життя», — зазначив Микола Бойко.

Заступник голови Київської ОВА також додав, що мета центру – об’єднати зусилля міжнародних партнерів, обласної та місцевої влад у питаннях відбудови інфраструктури регіону і допомогти їм в координації спільних дій. 

Новостворений центр сприятиме отриманню партнерами повної та актуальної інформації про всі наявні об’єкти, що потребують відновлення, відкритості процесів звітності та аудиту наданої допомоги, а також збереженню ресурсів всіма учасниками процесу.