Служба у справах дітей та сім'ї інформує: сімейний патронат

  • 89

        В Україні впроваджена форма сімейного виховання якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сімї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

     Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками. 

     Патронатна сімя – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сімї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сімї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше, ніж до шести місяців. 

     Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дитини й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації дитини у своєму домі. 

 

     Шановні жителі Томашівської  територіальної громади! Якщо Вас зацікавила дана інформація і Ви маєте намір стати патронатними вихователями, консультацію можна отримати за адресою: с. Томашівка, вул. 30-річчя Перемоги, буд.9 та за телефоном (04565) 45-6-10, з 09:00 до 17:00, Олена Романівна.