До уваги опікунів, піклувальників!

  • 200

Служба у справах дітей та сім’ї Томашівської сільської ради нагадує опікунам, піклувальникам, що до 10.01.2024 року необхідно надати обов’язковий щорічний звіт опікуна, піклувальника за 2023 рік. Це необхідно зробити якомога швидше.

У звіті необхідно відобразити всі дії на протязі року по захисту прав та інтересів підопічного, здійснення повного медичного обстеження підопічного у відповідності до пунктів 4.11 Провила опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, опікуни, піклувальники подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла (за наявності).

Відповідно до абзацу 2, п. 4.11. правил, на вимогу органів опіки та піклування опікуни, піклувальники зобов’язані подавати звіти в інший визначений ними терміни.

Відповідно до п. 4.3 правил, опікуни, піклувальники над малолітніми та неповнолітніми зобов’язані виховувати підопічних у дусі загальноприйнятих моральних норм, піклуватися про їх здоров’я, духовний і фізичний розвиток, навчання, готувати їх до праці та самостійного життя, захищати їх права та інтереси.

Відповідно до абзацу 2 п. 4.3. опікуни, піклувальники повинні раз на рік здійснювати повне медичне обстеження підопічних.

Відповідно до п. 4.9., суми, які належать підопічним у вигляді пенсій, допомоги, аліментів, інших поточних надходжень або прибутків від належного їм майна, переходять у розпорядження опікуна і витрачаються на утримання підопічних.

УВАГА!!! До звіту додати виписку із банківського рахунку дитини ОБОВ'ЯЗКОВО!!!         

Звіти приймаються за адресою: с. Томашівка, вул. 30-річчя Перемоги, 9  - адміністративне приміщення Томашівської сільської ради (служба у справах дітей та сім’ї).

 

Фото без опису