Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя

  • 88

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти. Ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства. Піклування про ментальне здоров’я має перетворитися для українців на щоденну звичку. Найкращий час для піклування про себеце сьогодні.

06 грудня 2023 року у Фастівській філії Київського обласного центру зайнятості заступник начальника відділу кар’єрного консультування Наталія Весела провела тренінг для осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості на тему «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки в кризових ситуаціях» та ознайомила присутніх з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?» . Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

Під час тренінгу присутні визначали, що таке стрес і для чого він потрібен. Працювали з базовим протоколом саморегуляції «Заземлення і фокус». Ознайомилися з індивідуальним кодом адаптації, шляхом застосування моделі BASIC PH, поділилися своїми особистими способами самодопомоги.

Учасники практикували засоби надання доступної, короткострокової соціально-психологічної допомоги в режимі реального часу, набували навичок застосування релаксаційних технік та інструментів відновлення.

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя #bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

 

Фото без опису