Триває відбір до української збірної на "Ігри Нескорених 2025"

  • 51

Реєстрація кандидатів до національної команди, яка представить Україну на Іграх Нескорених 2025 у Ванкувері-Вістлері, триватиме до 21 квітня.

Зареєструватись на веб-платформі е-Ветеран. Про це повідомляють у Міністерстві у справах ветеранів України.

Ігри Нескорених – це найбільший в світі міжнародний захід для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання, виконуючи свої службові обов’язки. Кожні Ігри об’єднують сотні бійців та їхні родини, стають майданчиком для взаємної підтримки та обміну досвідом, прикладом незламності духу захисників для сотні тисяч глядачів з усього світу.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на Іграх в Торонто, а участь у Іграх в 2025 році стане ювілейною для нашої країни – українська збірна впʼяте продемонструє нескореність наших воїнів.

Ігри Нескорених у Ванкувері-Вістлері 2025 стануть першими в історії зимовими гібридними Іграми. Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних. Втім, національний відбір проходитиме за класичними видами спорту, а саме:

- баскетбол на кріслах колісних;

- велоспорт;

- веслування на тренажерах;

- волейбол сидячи;

- легка атлетика (біг, штовхання ядраметання диска);

- пауерліфтинг;

- плавання;

- стрільба з лука;

- настільний теніс.

Цього року до збірної потрапить на десять осіб більше, ніж минулого – міжнародна Фундація Ігор Нескорених збільшила українську квоту з 25 до 35 учасників.

Реєстрація та етапи відбору

Після реєстрації онлайн та верифікації документів, учасники відбору будуть запрошені на всеукраїнські змагання, які пройдуть 31 травня – 2 червня у Києві.

На частину з учасників чекатиме спортивний кемп – знайомство з дисциплінами Ігор Нескорених та цінностями проєкту. Це не змагання, а можливість спробувати себе у різних видах спорту під наглядом професійних тренерів та лікарів і обрати найкращі для себе.

Після завершення всеукраїнських змагань відбіркова комісія протягом чотирьох тижнів обере та оголосить склад збірної (до 30 червня).

Критерії відбору

Взяти участь у цьогорічному відборі можуть військовослужбовці та ветерани Сил оборони України, а також добровольці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій з 2014 року.

Обрання збірної на Ігри Нескорених 2025 відбуватиметься за критеріями, переданими українському оргкомітету Фундацією Ігор Нескорених.

Основну роль у відборі відіграватиме вплив Ігор Нескорених на психологічне та фізичне відновлення, а також їхня мотивація та підтримка цінностей Ігор. Спортивні досягнення враховуватимуться, але матимуть найменшу вагу у прийнятті рішення.

Організатори

Відбір та підготовку збірної України 2025 року здійснює Міністерство у справах ветеранів України, спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів, Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», ГО «Повернись живим!» та ГО «Ігри Інвіктус Україна».

Довідково.

«Ігри Нескорених» (eng. Invictus Games) засновані Його Високістю Герцогом Сассекським у 2014 році, — міжнародний захід з адаптивних видів спорту для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Мета проєкту «Ігри Нескорених в Україні» – створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів і військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Команда проєкту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвого інструменту відновлення серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

Ігри Нескорених 2025 відбудуться 08-16 лютого 2025 року у Ванкувері-Вістлері, Канада.

Електронний сервіс подання заяви для участі в електронній формі на веб-платформі Е-ветеран представили минулого року. Його розробили за технічної підтримки «Проєкту підтримки Дія», що впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Швеції.

 

Фото без опису