Зуєв Дмитро Валерійович

  • 180

ЗУЄВ ДМИТРО ВАЛЕРІЙОВИЧ

02.07.1996-03.04.2024

         Зуєв Дмитро Валерійович народився 02 липня 1996 року с. Шептаки Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

         У 2006 році Дмитро з мамою Людмилою Леонідівною переїхав до Томашівки, де пішов до 5 класу Томашівської школи. Після закінчення навчався в професійно-технічному училищі та здобув професію зварювальника.

         У жовтні 2016 року був призваний на строкову службу до Лав Збройних Сил України, і вже через півроку підписав контракт. У лютому 2018 року отримав статус учасника бойових дій, після участі в боях за Авдіївку.

            У лютому 2022 року у Дмитра закінчувався контракт, але він продовжив нести службу після повномасштабного вторгнення, особисто брав участь у підриві Гостомельського мосту, щоб не пустити ворога далі до Києва, Бої за Мощун, де вперше був поранений і перша нагорода Президента України за оборону Києва - медаль «За мужність» ІІІ ступеня, яку отримав 3 травня 2022 року після звільнення Київщини від окупантів.

         Дмитро Зуєв був розвідником-навідником 2 розвідувального відділення розвідувального взводу 1 механізованого батальйону військової частини А4723. Приймав участь в боях за Бахмут, Вугледар, Сєвєродонецьк.

         03.04.2024 року під час ворожого обстрілу поблизу населеного пункту Джерельне Луганської області  Дмитро Зуєв загинув, захищаючи нашу Державу.

         Дмитра поховали на кладовищі в рідному селі Томашівка.

         03.05.2022 року Указом Президента України нагороджений ордером "За мужність" III ступеня .

         04.08.2022 року нагороджений медаллю за "Жертовність і любов до України" Митрополитом Київським і Всієї України.

         Нагороджений грамотою командиром оперативно — тактичного угруповання "Маріуполь" за сумлінне виконання бойових завдань Антитерористичної операції  на території Донецької та Луганської областей.

         Нагороджений грамотою командиром військової частини А2167 з нагоди виходу бригади з району виконання бойових завдань ООС.

         Нагороджений грамотою командиром військової частини А1624 з нагоди 29-ї річниці Незалежності України та вагомий внесок в справу підвищення боєздатності військової частини.

         Відзначений "Подякою" Томашівською сільською територіальної громадою з нагоди 30-ї річниці Незалежності України за вагомий внесок у захист суверенітету та цілісності нашої Держави.

Фото без опису

Інші статті

Всі статті