З Днем народження Великого Кобзаря!

  • 676

З Днем народження Великого Кобзаря!

Сьогодні, 9 березня, вся Україна відзначає 207 річницю з Дня народження великого сина українського народу - Тараса Григоровича Шевченка.

З історії...Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Черкаської області в сім`ї кріпосного. У 9 років втратив матір, в 11 - батька. У 1831 році Т.Г.Шевченко був відданий на 4 роки в учні до художника Василя Ширяєва в Петербурзі. У складі артілі художника, Т.Г.Шевченко брав участь у розписі Петербурзького Великого театру як підмайстер-рисувальник.

Поезія Великого Кобзаря відома далеко за межами нашої держави, перекладена на близько ніж сто мов. Така величезна повага різних народів світу невипадкова: в творчості Великого Кобзаря найбільш талановито та яскраво висвітлений дух свободи та цінності, які зрозумілі на земній кулі кожній людині.

Тарас Григорович Шевченко є автором збірок віршів, поем, повістей, балад та понад тисячі картин. У 1861 році він за власні кошти видав Буквар. Книга вийшла накладом у 10 тис. примірників і була призначена для вивчення грамоти у безкоштовних школах.

«Наша дума, наша пісня Не вмре, не загине...

От де, люде, наша слава, Слава України!» - не лише словами, а й ділом доводив поет.

Минуло більше двох століть, а поезія Тараса Григоровича Шевченка продовжує бути актуальною для нашої сучасності: вчора, сьогодні, завтра – різні люди знаходитимуть в безсмертних творах великого поета відповіді на актуальні питання нашого життя. Пам`ятаємо великого українського поета, працюючи заради розвитку і процвітання нашої держави!

Помер Тарас Григорович Шевченко 10 березня 1861 року в віці 47 років від хвороби серця. Був похований на Смоленському кладовищі в Петербурзі, а за два місяці труну з його прахом, відповідно до його заповіту, перевезли в Україну і поховали на Чернечій горі біля Канева.

Фото без опису

 

Інші привітання

Всі привітання