З інформаційним боєм у військовий час

  • 281

Наш «Довідник безбар’єрності» створювався в мирні часи, щоб прибрати фізичні, психологічні й навіть мовні перепони з нашого життя. Такою перепоною, перешкодою, бар’єром тепер стала війна.

Тепер ми точно розуміємо, що таке життя «до» та «після». У нас немає понеділків, вівторків, вихідних чи свят. У нас є дні війни. І майже кожен у ці дні зіткнувся з багатьма ситуаціями вперше.

Паралельно з цим – мільйони питань у голові. Що робити? Як захиститися? Як захистити дітей? Чим я можу бути корисний? Як ніколи є потреба в чітких інструкціях та порадах фахівців.

Тож «Довідник» вступає в інформаційний бій. Його новий розділ – «У воєнний час».
Тут поради та інструкції для тих, кому найважче: сімей з дітьми, людей старшого віку та їхніх близьких, людей з інвалідністю. Ось питання, на які ви знайдете відповіді.

?? Як допомогти дитині у тривожній ситуації? (https://bf.in.ua/war/iak-dopomohty-dytyni-u-tryvozhnij-sytuatsii/)
?? Як подбати про дитину в укритті? (https://bf.in.ua/war/iak-podbaty-pro-dytynu-v-ukrytti/)
?? Як діяти, якщо дитина побачила щось шокуюче й налякана? (https://bf.in.ua/war/iak-diiaty-iakshcho-dytyna-pobachyla-shchos-shokuiuche-i-naliakana/)
?? Як розповісти та пояснити дитині втрату рідної людини? (https://bf.in.ua/war/iak-rozpovisty-i-poiasnyty-dytyni-vtratu-ridnoi-liudyny/)
?? Як підтримати дитину в дорозі? (https://bf.in.ua/war/iak-pidtrymaty-dytynu-v-dorozi/)
?? Як перетнути кордон з дитиною до 18 років? (https://bf.in.ua/war/iak-peretnuty-kordon-z-dytynoiu-do-18-rokiv/)
?? Як допомогти дитині адаптуватися в тимчасовому житлі? (https://bf.in.ua/war/iak-dopomohty-dytyni-adaptuvatysia-v-tymchasovomu-zhytli/)
?? Що робити, якщо ви побачили протиправні дії щодо іншої людини? (https://bf.in.ua/war/shcho-robyty-iakshcho-vy-pobachyly-protypravni-dii-shchodo-inshoi-liudyny/)
?? Як отримати «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього? (https://bf.in.ua/war/iak-otrymaty-pakunok-maliuka-abo-hroshovu-kompensatsiiu-za-noho/)
?? Куди звертатися батькам дітей із важкими захворюваннями? (https://bf.in.ua/war/kudy-zvertatysia-batkam-ditej-iz-vazhkymy-zakhvoriuvanniamy/)
?? Як заспокоїти людину старшого віку під час обстрілів? (https://bf.in.ua/war/iak-zaspokoity-liudynu-starshoho-viku-pid-chas-obstriliv/)
?? Як переконати людину старшого віку спуститися в укриття? (https://bf.in.ua/war/iak-perekonaty-liudynu-starshoho-viku-spustytysia-v-ukryttia/)
?? Як налаштувати людину старшого віку на переїзд у безпечне місце? (https://bf.in.ua/war/iak-nalashtuvaty-liudynu-starshoho-viku-na-pereizd-v-bezpechne-mistse/)
?? Як розповісти людині старшого віку про втрату близького? (https://bf.in.ua/war/iak-rozpovisty-liudyni-starshoho-viku-pro-vtratu-blyzkoho/)
?? Що робити, якщо ви зустріли дезорієнтовану людину? (https://bf.in.ua/war/shcho-robyty-iakshcho-vy-zustrily-dezoriientovanu-liudynu-2/)
?? Як і де дістати ліки людині старшого віку? (https://bf.in.ua/war/iak-i-de-distaty-liky-liudyni-starshoho-viku/)
?? Як отримати пенсію, субсидію, соціальну допомогу після евакуації? (https://bf.in.ua/war/iak-otrymaty-pensiiu-subsydiiu-sotsialnu-dopomohu-pislia-evakuatsii-2/)
?? Як вберегти людину з аутизмом від сенсорного перенавантаження? (https://bf.in.ua/war/iak-vberehty-liudynu-z-autyzmom-vid-sensornoho-perenavantazhennia/)
?? Як батькам налаштувати на дорогу дитину з аутизмом? (https://bf.in.ua/war/iak-batkam-nalashtuvaty-na-dorohu-dytynu-z-autyzmom/)
?? Як налагодити комфортний побут дитини з аутизмом на новому місці? (https://bf.in.ua/war/iak-nalahodyty-komfortnyj-pobut-dytyny-z-autyzmom-na-novomu-mistsi/)
?? Як надати першу допомогу людині, у якої стався напад епілепсії? (https://bf.in.ua/war/iak-nadaty-pershu-dopomohu-liudyni-u-iakoi-stavsia-napad-epilepsii/)

Довідник можна знайти за адресою: https://bf.in.ua, розділ «У воєнний час» – у правому верхньому кутку. Розділ оновлюватиметься відповідно до викликів, які щодня ставить перед нами війна.

Бо інформація – це також наша зброя на шляху до перемоги.