У ЦНАП Томашівської сільської ради здійснюється державна реєстрація факту смерті особи

  • 38

До відома жителів громади!

У ЦНАП Томашівської сільської ради розпочинається надання адміністративної послуги з реєстрації смерті особи.

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 16:00.

Тел.: (04565)-45-6-34

Необхідні документи для отримання послуги:

1.  Заява встановленої форми, що формується у ЦНАП та реєструється за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

2. Документ встановленої форми про смерть, виданий закладом охорони здоров’я або судово-медичною установою. або  рішення суду про встановлення факту смерті особи в певний час чи про оголошення її померлою.

3. Паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця, особи без громадянства) пільгові посвідчення, військово-облікові документи померлого.

4. Паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця, особи без громадянства) суб’єкта звернення (у разі їх наявності).

Результат надання послуги - проведення державної реєстрації смерті та отримання відповідного свідоцтва.

Смерть підлягає державній реєстрації в органах реєстрації актів цивільного стану за останнім місцем проживання померлого або за місцем настання смерті, або за місцем поховання.

Заява про державну реєстрацію смерті подається не пізніше 3-х днів з дня настання смерті або виявлення трупа, а в разі якщо неможливо одержати документ закладу охорони здоров'я або судово-медичної установи, - не пізніше 5-ти днів.

В умовах воєнного часу громадяни можуть звернутися за реєстрацією до будь-якого органу ДРАЦС.

Фото без опису