ВІТАЄМО З ДНЕМ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ – УКРАЇНИ ТА ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

  • 145

Сьогодні, 28 липня 2023 року, Україна вдруге відзначає нове державне свято – День Української Державності. Про його започаткування український президент Володимир Зеленський оголосив 24 серпня 2021 року у день святкування 30-річчя незалежності України.

День Української Державності покликаний утверджувати зв’язок українців, які живуть нині, з нашими пращурами, які впродовж багатьох поколінь будували державність українського народу. Це свято має виховати в кожного громадянина України розуміння того, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру не одна тисяча років.

В цей день також Україна святкує 1035-ту річницю хрещення Київської Русі-України. День Української Державності невипадково відзначається саме 28 липня —  у день Хрещення Русі-України. Адже саме ця подія, що ознаменувалася створенням Київської митрополії й перетворення Русі на повноправну в християнському світі державу. Це був цивілізаційний вибір, який вплинув і продовжує впливати не лише на українські землі, а й на багато сусідніх країн.

І сьогодні на полі бою ЗСУ разом із усім українським народом виборює не лише незалежність, але і можливість жити українській нації. Українські військові обов'язково відіб'ють країну-терориста росію.

Ми не здамося!

Тому з Днем Державності, шановні українці!  Із днем, коли ми всі об’єднані єдиною великою ідеєю, ідеєю нашої спільної Перемоги над ворогом, ідеєю відстоювання нашої держави України, ідеєю єдності всіх українців в усьому світі.  

Бережімо єдність постійно, працюймо на Перемогу, підтримуймо наші Збройні Сили та один одного!

 

Слава Україні!

 

 

З повагою – сільський голова Олена Пашун,

виконавчий комітет та депутатський корпус  Томашівської сільської ради

 

Фото без опису

Інші привітання

Всі привітання